Addres

De Klerkstraat 31, 8300 Knokke-Heist

Tel.

+32 487 51 07 75

Email

guillaume@kineknokke.be

Maxim De Sloovere

Als ‘geboren en getogen’ Knokke-Heistenaar ben ik reeds van jongs af aan gepassioneerd door sport en bewegen. Volgend op mijn humaniora besloot ik dan ook om een opleiding kinesitherapie te gaan volgen aan de Gentse Universiteit. Na 5 jaar genieten van alles wat Gent te bieden had, behaalde ik in 2020 magna cum laude mijn Master diploma in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie, afstudeerrichting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen. Nadien begon ik met een doctoraat aan diezelfde universiteit. Echter, na een jaar kwam het besef dat ik het samenwerken met de patiënten in de praktische setting miste. Daarom zette ik een punt achter mijn doctoraat en besloot ik om mij voor de volle 100% in te zetten voor het welzijn van mijn (toekomstige) patiënten.

 

Als kinesitherapeut profileer ik mezelf als iemand die voor de patiënt alsook voor zichzelf een klinische maar tegelijk kritische kijk hanteert. Na een stage in Noorwegen is het daarenboven mijn ultiem doel geworden om samen met de patiënt op een actieve manier toe te werken naar het gewenste resultaat.

 

Geboeid door wat ik doe blijf ik me bijscholen. Zo volgde ik een cursus physio bike-fit (ofwel het preventief en/of curatief afstellen van een fiets op basis van kinesitherapeutische expertise), behaalde ik m’n certificaat dry needling en ben ik bezig met een postgraduaat manuele therapie.

 

Buiten de praktijk ben ik -zoals zo veel collega’s in het veld- een fanatieke sporter. Tot op heden beoefen ik triathlon en fiets ik bij een lokale wielerclub (De Jumpers). Jarenlang ben ik tevens actief lid en trainer geweest in de ju-jitsu (Japanse verdedigingssport) alsook lid van een zwemclub. Mijn ervaring binnen deze diverse sporten implementeer ik graag in een therapie die zowel sporters, niet-sporters, patiënten als cliënten vooruit helpt.

Opleidingen