Addres

De Klerkstraat 31, 8300 Knokke-Heist

Tel.

+32 487 51 07 75

Email

guillaume@kineknokke.be

Guillaume Van Mol

Ik ben de zaakvoerder van “Kine Knokke”. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door sport en de werking van het menselijk lichaam. Dit heeft me na mijn middelbare school aangezet om in Syntra West een opleiding als fitnessinstructeur/personal trainer te volgen. Het gaf enorm veel voldoening om gevarieerde trainingssessies uit te werken en te zien dat mensen plezier hebben en trots zijn op de vooruitgang die ze maken. Toch was ik hongerig naar meer kennis over het menselijke lichaam. Ik wou een antwoord op vragen zoals: Hoe functioneert het lichaam nu precies? Hoe herstelt men van letsels? Hoe voorkomt men blessures? Allemaal vragen die werden beantwoord tijdens mijn opleiding kinesitherapie aan de UGent. Gezien mijn passie voor sport studeerde ik af met een specialisatie in de sportkinesitherapie.

Natuurlijk werk ik niet alleen met sporters, elke revaliderende of preventieve patiënt kan bij mij terecht. Mijn aanvullende studies in manuele therapie stellen mij in staat de échte oorsprong van je blessure of beperking goed te behandelen.

Mijn gedrevenheid in sport zet zich ook voort buiten mijn praktijk. Ik ben een surfer, jogger, skater, skiër én golfer. Mijn passie voor dat laatste heeft mij gemotiveerd om mijn TPI certificaat te behalen. Hiermee kan ik golfers nog specifieker begeleiden. Meer hierover lees je in de rubriek specialisaties.

Uiteraard stopt de leerschool van een goeie kinesitherapeut nooit. De wetenschap maakt elke dag vooruitgang en dat hou ik graag bij. Ik pas mijn werk dan ook constant aan op basis van de nieuwste inzichten in het vakgebied. Zo kan je zeker zijn van een voortdurende deskundige begeleiding en behandeling.

 

Opleidingen