Addres

De Klerkstraat 31, 8300 Knokke-Heist

Tel.

+32 487 51 07 75

Email

guillaume@kineknokke.be

Optimaliseer uw fietspositie om blessures te vermijden en klachten aan te pakken!

Wegwielrennen is dankzij z’n toegankelijkheid voor jong en oud, sportief of minder sportief een erg populaire duursport. Desondanks zijn klachten en blessures bij recreatieve- en competitieve wielrenners niet zeldzaam, integendeel!
Met een bikefit (ook wel fietsafstelling genoemd), tracht men de fietseigenschappen optimaal aan te passen aan de lichaamskenmerken van de fietser teneinde blessures te verminderen en de fietsprestatie te verhogen. Vanuit klinisch kinesitherapeutisch oogpunt beogen wij met dergelijke bikefit vooral klachten en blessures te vermijden of de intensiteit ervan te minimaliseren. Omwille van het voorgaande prefereren we dan ook de term ‘Physio bikefit’, dewelke ondersteund wordt door een wetenschappelijk kader.

Wat mag je verwachten van een Physio bikefit bij ons?
Gespreid over twee sessies zullen we volgende stappen met je doorlopen:
- Eerste sessie
*Intake van de fietser
*Lichamelijke screening en opmeten van de fietser
*Opmeten van de fiets en beoordelen van de schoenplaatjes
*Kinematische 2D analyse van de fietser op de fiets
- Tweede sessie
*Overlopen van de bevindingen eerste sessie
*Aanpassen van de fietsafstellingen, en/of - traptechniek, en/of - trainingsbelasting en/of geven van relevant deskundig advies (vb. tot het volgen van een specifiek kinesitherapeutisch oefenprogramma).
*Meegeven van het integraal bikefit verslag

Tot slot stemmen we onze aanpak graag af op je korte- en/of lange termijn doelen. Zo kan je gerust "een tandje bijsteken" en heb je geen excuses meer om je fietslievende ambities waar te maken.