Addres

De Klerkstraat 31, 8300 Knokke-Heist

Tel.

+32 487 51 07 75

Email

guillaume@kineknokke.be

Ontdek hoe het met je conditie gesteld is of haal meer rendement uit je trainingen en behaal zo je sportieve doelstellingen!

Met behulp van een inspannings- of lactaattest kunnen we op wetenschappelijk onderbouwde wijze jouw persoonlijke hartslagszones bepalen. Op basis hiervan maken we een trainingsschema op maat om op verantwoorde wijze naar jouw sportief doel toe te werken. Heb je geen doel voor ogen maar ben je wel benieuwd hoe het met jouw conditie gesteld is? Dat kan ook! Met jouw testresultaten stellen we een diagnose van je uithouding alsook van wat je progressiemarge is. Meten is weten! En dat motiveert ;).

Een woordje meer uitleg...
Wat is een maximale inspanningtest of lactaattest nu precies?
Een inspanningstest is een meting van uw conditie op het huidige moment. Concreet gebeurt het volgende:
Je loopt of fietst (op loopband, hometrainer of rollen) aan een bepaalde snelheid of wattage. Na een opwarming van 10 minuten, wordt per 3 minuten de snelheid of wattage trapsgewijs verhoogd. Op het einde van elke 'trap' neemt de inspanningscoach d.m.v. een klein bloedprikje een lactaattest af en houdt zij je hartfrequentie bij. Dit blijf je herhalen totdat je de snelheid of wattage niet langer aankan en je m.a.w. je maximaal punt hebt bereikt.
Met behulp van deze waarden kan de inspanningscoach
* een analyse maken van je conditie (hoe zijn je (sub)maximale lactaatwaarden en bijhorende hartfrequentie t.o.v. gemiddelde mensen van jouw leeftijd, geslacht en trainingsachtergrond)
* een inschatting maken van je progressiemarge (hoe ver staan je submaximale lactaatwaarden van je maximale)
* gericht trainingsadvies geven (binnen welke hartslagzones wordt welk energiesysteem geprikkeld).

Wat mag je van ons verwachten?
Na je inspanningstest krijg je een uitgebreid verslag. Hier vind je niet enkel je resultaten in terug maar ook een grondige analyse van je waarden, gericht trainingsadvies (jouw harstlagzones & vuistregels) en een handig woordje uitleg over de basisterminologie in inspanningsfysiologie. Hiermee kan je zelfstandig aan de slag om je trainingen op maat uit te werken. Heb je toch liever een extra motivator, dan kunnen wij o.b.v. je resultaten en doelstellingen een 12 weken trainingsschema voor je uitwerken.

Good to know...
De inspanningscoach bij Kine Knokke volgde na een Master L.O. & Bewegingswetenschappen een supplementaire opleiding aan het ICZO (bij de befaamde inspanningsfysioloog Karel Pardaens) en is dan ook een gecertifieerd inspanningscoach. Tot slot bestaan er tal van methodes om de drempelwaarden (vetdrempel en koolhydratendrempel) te bepalen. Zij hanteert de wetenschappelijk onderbouwde ReMBla methode (Relative to Maximal Blood Lactate). Wees dus gerust; je bent bij ons in goeie handen!